وستورلد (Westworld)، سریال تلویزیونی مهیج و علمی–تخیلی که توسط شبکهی HBO ساخته شده است، نگاهی الهامبخش به وظایفی که رباتهای انساننما میتوانند در دنیای واقعی به عهده بگیرند، دارد. دنیایی که در این سریال مشاهده میشود یک شهربازی خیالی در آیندهای خیلی دور است که کارمندان آن را آدمهای ماشینی بهشدت باورپذیر تشکیل میدهد و بازدیدکنندگان آن میتوانند رویاهای قهرمانانه و سادیستی خود را بدون ترسیدن از اقدامات تلافیجویانهی رباتها جامهی عمل بپوشانند.
فناوریهای فعلی بهقدر کافی پیشرفته نیستند که صحنههای این سریال را به واقعیت بدل کنند، ولی استارتاپهای مختلفی در تلاش هستند تا نوع تعاملی که در این سریال میان انسان و ربات مشاهده میشود را در واقعیت مجازی تکرار کنند. Rct studio از جملهی برترین استارتاپهای مرکز رشد استارتاپی وای کامبینیتر (Y Combinator؛ یکی از برترین مراکز رشد و شتابدهندهی استارتاپها) بوده و یکی از ۹ شرکت برگزیدهی وبسایت فناوری تک کرانچ (TechCrunch) است.
بهغیر از چالشهای فنی که انجام این کار میطلبد، ساختن یک دنیای داستانی در فضای مجازی میتواند محدودیتهای جغرافیایی را از میان بردارد. این در حالی است که داستان دنیای غرب در پارکی محدود اتفاق میافتد که طراحی آن بهشدت به جزئیات وفادار است.
شینجی ما (Xinjie Ma)، سرپرست بخش بازاریابی Rct، به تککرانچ گفت:
وست ورلد در یک جهان فیزیکی ساخته شد. معتقدم در دوران کنونی، ساختن یک فضای فیزیکی کاری نیست که کسی بخواهد انجامش بدهد... ولی میتوانیم آن را در دنیایی مجازی که کاملا تحت کنترل است، خلق کنیم.
ظاهرا این استارتاپ کاملا برای انجام این کار مناسب است. این گروه هشت نفره، تحت رهبری یک کارآفرین ۲۹ ساله به نام «چنگ لیو» (Cheng Lyu) کار میکند و پس از تصاحب شرکت نوپای «راون» (Raven) توسط «بایدو» (Baidu) در سال ۲۰۱۷، به این موتور جستجوگر چینی کمک کرد تا طراحیهای اولیهی کارشناسان راون را به اسپیکری هوشمند تبدیل کنند. لیو به همراه چند تن از اعضای اصلی استارتاپ روان، بایدو را در سال ۲۰۱۸ ترک کردند تا Rct را راهاندازی کنند. آنها هنوز معنی اسم شرکت خود را بهصورت عامدانه با حروف کوچک نوشته میشود، فاش نکردهاند.
شنیجی ما که در گذشته نظارت بر بازاریابی در راون را به عهده داشت، میگوید:
ما از بایدو با خاطر همهی پشتیبانیهایی که از ما کرد و فرصتهایی که در اختیار ما گذاشت متشکریم. پس از گذشت چندین سال، ما حالا تجربهی زیادی اندوختهایم.
بازیها و فیلمهای جذاب و مهیج، باتوجهبه نوع مخاطبانی که دارند، از فیلمنامههایی آماده استفاده میکنند؛ ولی، Rct اینبار میخواهد روش دیگری را برای تولید فیلم تجربه کند و از هوش مصنوعی برای نویسندگی استفاده کند. نرمافزار «مورفیوس» (Morpheus)، موتور اختصاصی Rct، نقش محوری را در این پروژه به عهده دارد. Rct، دادههایی براساس طرحهای داستانی نوشته شده توسط انسان در اختیار این نرمافزار میگذارد؛ طوری که شخصیتهای داستانی میدانند که در شرایط واقعی چطور با موقعیتها کنار بیایند. Rct امیدوار است کدهایی که تولید میکند به اندازهای توسعه یافته باشد که مورفیوس بتواند خود بهتنهایی ایدههایی را بپروراند و آنها را شاخوبرگ بدهد.